T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Bahçelievler Anadolu Lisesi

BAHÇELİEVLER ANADOLU LİSESİ BİR DSD OKULUDUR

Bahçelievler Anadolu Lisesi bir DSD Okuludur.

DSD Okulları, Almanca resmi dil diploması vermeye yetkili okullardır. Günümüzde dünya genelinde 65'ten fazla ülkede DSD Okulu bulunmaktadır.

Okulumuz 1986 bu yana Almanca resmi dil diploması veren yetkili okul statüsündedir.

DSD Okullarının koordinasyonu Alman Hükümetinin resmi dairesi olan ZfA (ZentralstellefürAuslandschulwesen) tarafından gerçekleşir. Bu kurum Almanya dışında uygulanan DSD sınavlarını destekler ve bu programların uygulanmasında yardımcı olur.

Alman Dil Diploması "DeutschesSprachdiplom" (DSD) lise düzeyi öğrencilerin yalnızca bu statüye sahip olan okullarda katıldıkları sınavlar sonucunda elde edebilecekleri ömür boyu geçerliliği olan Alman Kültür Bakanları Konferansı'nın (KMK) onayını taşıyan dil diplomasıdır.

Bu dil diplomasının yurt dışındaki Alman okullarında ve partner ülkelerin onaylı eğitim kurumlarında sunulan Almanca dersine bağlanması, sertifikalardan farklı olarak öğrencilerin, ülke bilgisi ve edebiyatla daha yakından meşgul olmalarına olanak sağlamaktadır. Ayrıca yine yapısı nedeniyle öğrencileri, Alman eğitim sistemine özgü proje bazlı düşünmeye ve bağımsız çalışmaya teşvik eder.

Alman Dil Diploması (DSD) merkezi hükümet ve eyaletlerin ortak bir çalışmasıdır ve tüm düzenlemeler DSD Merkezi Kurulu tarafından ele alınmaktadır.

Okulumuzdan mezun olan ve DSD I Diplomasına sahip olan öğrenciler (Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimiz hariç olmak üzere)Türk-Alman Üniversitesi özel kontenjanından yararlanma hakkı elde ederler. (Hazırlık Sınıflarından mezun öğrencilerimizde DSD I diploması ön koşulu aranmamaktadır.)

Okulumuzda Almanca Dil Diploması programını yürütülmesi Bölüm Başkanı Başöğretmen Esin Derya Kırsoy tarafından yapılmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.01.2022 - Güncelleme: 12.07.2023 11:52 - Görüntülenme: 5494
  Beğen | 14  kişi beğendi