OKULUMUZDA REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ

BAHÇELİEVLER ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMALARI

Günümüz eğitim sistemi öğrencilerin sadece zihinsel gelişimini değil aynı zamanda onların bedensel, ruhsal, sosyal gelişimini de desteklemeyi amaçlamaktadır.

Bahçelievler Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi olarak öğrencilerimizin; kendini anlamasına, problem çözme becerisi kazanmasına, gerçekçi kararlar almasına, çevresiyle iyi ilişkiler kurmasına ve bu sayede akademik ve sosyal alanda kendilerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak amacıyla sene içerisindeki çalışmalarımızı planlamaktayız.

İlkelerimiz;

Gizlilik, İşbirliği, Süreklilik, Güven, Gönüllülük, Kişi haklarına saygı, Bireysel farklılıklara saygı.

Okulumuz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi;Kişisel, eğitsel ve mesleki rehberlik alanlarda çalışmalarını yürütmektedir. Ayrıca Koruyucu ve önleyici çalışmalarla birçok sorunun yaşanmasının önüne geçilmesini de amaçlamaktadır.

ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK YAPILAN REHBERLİK ÇALIŞMALARI

Kişisel Rehberlik Çalışmalarımız

Kişisel sorunlar, zamanında çözüme bağlanmazlarsa kişi üzerindeki olumsuz etkileri artarak, kişinin psikolojik sağlığını bozacak boyutlara ulaşabilir. Bu nedenle, psikolojik danışma ve rehberlik sevisi olarak öğrencilerimizin kendini tanıyan anlayan, kendine güvenen, kişilerarası ilişkilerde becerikli, kişisel ve sosyal yönden dengeli, uyumlu bir birey olarak yetişmesini amaçlamaktayız.

Bu kapsamda öğrencilerimizle

Ergenlik ve duygusal sorunlar

Ailevi sorunlar

Arkadaşlık ilişkileri

Uyum sorunları

Karar verme becerileri

Özsaygı, kendine güven

Kişilik sorunları vb. gibi konularda görüşmeler yapmaktayız.

Eğitsel Rehberlik Çalışmalarımız

Öğrencinin okula ve çevresine uyum sağlamasına yardım etmek

Üst öğrenim kurumları hakkında öğrencilere bilgi vermek

Ders seçimine yardım etmek

Sosyal Kulüp etkinliklerine katılımı sağlamak

Okul başarısını geliştirmesine yardım etmek

Başarısızlığa yol açan etmenleri belirleyerek ortadan kaldırmaya çalışmak

Verimli ders çalışma alışkanlığını kazandırmak

Okul içi ve okul dışı sınavlar hakkında bilgi vermek

Zamanı iyi kullanmayı öğretmek vb. gibi konularda çalışmalar yapmaktayız.

Mesleki Rehberlik Çalışmalarımız

Mesleki Rehberlik çalışmalarımız ; öğrencilerimizin kendi kişisel özelliklerini, ilgi ve yeteneklerini tanımaları çeşitli meslek gruplarını  tanımaları,  ve bu bilgiler  doğrultusunda  kendilerine en uygun olan meslekleri seçmelerini  sağlamayı amaçlamaktayız.

Bu kapsamda öğrencilerimizle;

· Mesleki eğilimleri belirleme amacıyla çeşitli test ve envanter uygulamaları

· Meslek tanıtım, kariyer günleri

· Üniversite tanıtım gezileri

· Üniversite hazırlık bültenleri

· Çeşitli üniversitelerden akademisyenler okula davet edilerek meslekler ve bölümler ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapmaktayız

Üniversite Hazırlık Çalışmalarımız

Sınav sisteminin tanıtımı,

Öğrenci başarı gelişimlerinin değerlendirilmesi,

Motivasyon toplantıları,

Sınav başvuru süreci ile ilgili çalışmalar

Deneme sınavlarına yönelik ders çalışma stratejilerinin oluşturulması,

Dikkat ve konsantrasyon çalışmaları,

Üniversite ve bölüm tercihlerinin oluşturulması

Sınav Kaygısı ve Kaygıyla Baş etme Yöntemleri

12.sınıflar için mentörlük sistemi uygulamaları

Zaman Yönetimi vb. gibi konularda çalışmalar yapmaktayız.

VELİLERE YÖNELİK YAPILAN REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ

Okul-öğrenci-aile arasındaki güçlü bir iletişim ve işbirliği başarılı bir eğitimin temel unsurlarından birisidir. Bu sebeple okulumuzda yürütülen rehberlik çalışmalarında velilerimiz, en önemli paydaşlarımız olarak yer alır.

Bireysel Veli Görüşmeleri

Öğrencilerin gelişimlerini izlemek ve değerlendirmek amacıyla bireysel veli görüşmeleri yapılır. Öğrenciyi izleme amaçlı görüşmelerin dışında, sorun yaşandığı durumlarda veya herhangi bir konuda ihtiyaç duyulduğunda karşılıklı işbirliği çerçevesinde veli görüşmeleri yapılır.

Veli Akademileri Seminerleri

Öğrencilerimizin gelişim özellikleri dikkate alınarak velilerin ihtiyaç duydukları konularda sene içinde çeşitli konularda uzman olan kişiler okulumuza davet edilerek bazen de okulumuz rehberlik servisi tarafından çeşitli seminerler düzenlenir.

ÖZEL YETENEKLİ BİREYLER AİLE KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

meb_iys_dosyalar/34/28/344516/dosyalar/2021_10/12114623_29144425_aile_kilavuzu.pdf

Yayın: 04.12.2019 - Güncelleme: 19.04.2023 14:19 - Görüntülenme: 774

Etiketler :