TARİHÇEMİZ

İstanbul'da Surdışının ilk Anadolu lisesi olan okulumuz yaklaşık 14 000 m2 alan üzerine kuruludur. Yurt dışından gelen 200 öğrenci ile 30 Eylül 1985 Koza İlköğretim Okulunda Eğitim-Öğretimine başlamıştır.1986 Mayıs ayında hali hazırda kullanılan an bina inşaatı tamamlanarak anılan binaya geçilmiş, orta ve lise sınıflarıyla eğitim-öğretim sürdürülmüştür.1986/1987 yılında ortaokul ve liseden mezun vermeye başlamıştır.1989/1990 eğitim-öğretim yılı itibariyle ilk kez ikişer şube olarak hazırlık sınıflarından başlamak üzere her yıl tüm sınıflara Almanya, Avusturya ve İsviçre'den gelen öğrenciler kabul edildi ve böylece açılış yılından itibaren mezun verdi. Yirmi bir derslikli ana binanın yeterli olmaması nedeniyle 1996 Haziranında yirmi derslikli ek binanın temeli atılmış, velilerimizin anlamlı ve özverili bağışları ile okulumuzun Eğitim Vakfı tarafından yapımı sürdürülen ek bina 28 Şubat 1998 Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in onurlandırmalarıyla hizmete girmiştir. Ayrıca; bu tören esnasında Sn. Cumhurbaşkanının direktifleri doğrultusunda müsait olan okul bahçesine modern kapalı spor salonunun inşaatı projesi başlatılmıştır. Yine Sn. Cumhurbaşkanının katılımlarıyla temeli atılan bina, çok kısa bir zaman içinde tamamlanarak 1999/2000 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Okulumuzda her  yıl ikişer hazırlık sınıfı açılmakta iken; 1999/2000 öğretim yılında 4 hazırlık sınıfı, bilahare 6'şar hazırlık sınıfı oluşturulmuştur. Okulumuzun ek binasında hizmete girmesi ile birlikte öğrenci kapasitesi 1000'in üstündedir. 2001 yılı itibariyle okulumuzun modern ve standardına uygun halı saha ve sosyal tesisleri, okul imkanlarıyla yapılarak hizmete girmiştir. Okulumuz eğitim-öğretime 2 binasında bulunan derslikler ve laboratuarlar yanında, 1 Kapalı spor salonu,1 Halı saha ile devam etmekte iken, okul binamız 2018-2019 eğitim öğretim yılında İPKB tarafından deprem yönetmeliğine uygun olarak yeniden yapılmak üzere  yıkılmıştır. Eğitim öğretim bir süre Dr. Refik Saydam Ortaokulu binasında devam etmiştir. 2021-2022 EğitimÖğretim yılının başlamasıyla Eylül 2021 tarihi itibarı ile İPKB tarafından yapılan yeni okul binamıza geçilmiştir.

Yayın: 12.04.2018 - Güncelleme: 31.01.2024 00:04 - Görüntülenme: 6404