Şbt

Okul Binamız İPKB (İstanbul Valiliği, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi) tarafından İSMEP (İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi) kapsamında yapılmştır.

Okulumuz İngilizce ve Almanca olmak üzere sur dışının ilk Anadolu Lisesi olarak 1985-1986 yılında hizmete açılmıştır. Birinci yabancı dilde Almanca eğitim veren 39 devlet okulundan biridir. Bakanlığımızca 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren proje okul statüsüne alınmıştır. 2021 yılından itibaren de İngilizce ve Almanca bölümleriyle hazırlık+4 yıl olarak eğitim-öğretim sürdürülmektedir. Her geçen yıl belirlenen hedeflere bir adım daha yaklaşan okulumuz, geleceğin Türkiyesinin inşasında milli ve manevi değerlere bağlı nitelikli insan gücü için, canla başla çalışmayı şiar edinmiştir.

Okulumuz eğitim ve öğretime 2. binasında bulunan derslikler ve laboratuvarlar yanında, 1 kapalı spor salonu, 1 halı saha ile 2018 yılına kadar faaliyetini sürdürmüştür. Okul binamızın 2018 yılında deprem güçlendirmesi dolayısıyla yıkılıp yeniden yapılma sürecine girmesi ile, eğitim öğretime Dr. Refik Saydam Ortaokulu binasında geçici olarak devam edilmiştir.İPKB (İstanbul Valiliği, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi) tarafından İSMEP (İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi) kapsamında yıkılarak yeniden yapılmıştır. Okulumuz böylece depreme dayanıklı okullar arasında yer almıştır. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı itibarı ile de yeni okul binamızda eğitim öğretim devam etmektedir. Okulumuz 36 derslikli, yaklaşık 14.000 m² alan üzerine kurulmuştur. Okul ve tesislerimizde öğrencilerimiz için uygun eğitim-öğretim olanakları sunulmuştur Şehrin imkanları yanı başında olan okulumuz bir o kadar da çevresindeki yeşil doğasıyla şehrin gürültüsünden uzaktır. Akıllı bina özelliğine sahip okulumuz, teknolojik alt yapı ve donanıma sahiptir.

Öğrencilerimizin sportif etkinlikleri halı saha ve kapalı spor salonumuzda gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra 277 kişi kapasiteli konferans salonumuz, okul kantinimiz, kütüphanemiz, görsel sanatlar atölyemiz, müzik atölyemiz; fizik, kimya ve biyoloji olmak üzere laboratuvarlarımız, bilişim atölyemiz, robotik kodlama atölyemiz, kız ve erkek öğrenci mescidimiz mevcuttur.

Almanca bölümümüzde okuyan öğrencilerimiz için Türk Alman Üniversitesi'nde özel kontenjan ayrılmıştır. Almanca bölümünden mezun olan öğrencilerimiz bu kontenjandan faydalanmaktadır. Ayrıca okulumuzda her yıl DSD sınavları düzenlenmektedir.

Bahçelievler Anadolu Lisesi akademik başarısının yüksek olmasının yanı sıra sportif, sosyal ve kültürel alanda da çok yönlü etkinlikleri olan bir okuldur. Aynı anda spor ve konferans salonlarında, okul koridorlarında ya da okul dışında farklı faaliyetler yapılabilmektedir.

Okulumuzda kulüp çalışmaları etkin şekilde uygulanmaktadır. Yerel, ulusal ve uluslararası projeler öğrencilerimizin de katılımıyla sürdürülmektedir. Bunun dışında öğrencilerimiz, bazı sosyal sorumluluk projeleri ve faaliyetleri de yürütmektedirler. Öğrencilerimiz proje, etkinlik ve yarışmalarda ödül alarak başarılarını taçlandırmaktadırlar.

Şbt