T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Bahçelievler Anadolu Lisesi

Esra AÇIKALIN - Müdür Yardımcısı - Fizik / Deputy Principal/ Stellvertretender Direktor

12 Eylül 1970 Bursa doğumludur. Lise öğrenimini Bakırköy Lisesi´nde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı, Bilişim Destekli Öğretim Teknolojileri bölümünde yaptı. İstanbul Ticaret Üniversitesi "Halkla İlişkiler ve Reklamcılık" programında Doktora öğrencisidir.

1998 yılında Bağcılar Dr. Cemil ve Fevziye Özkaya İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. 1999-2000 yılında Bağcılar Fatih İlköğretim Okulu kurucu müdür yardımcılığı ve ardından müdür vekilliği görevlerinde bulundu.

2001-2004 yıllarında sınıf öğretmenliği ve fen bilgisi öğretmenliği yaptıktan sonra 2004 yılında Kocasinan Lisesi Fizik öğretmenliğine atandı.

2007-2010 yılları arasında Bahçelievler Bülent Ecevit İlköğretim Okulu kurucu müdürlük görevi ve aynı okulun müdür vekilliği ardından Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi müdür vekilliği görevini yürüttü. 2011-2013 yıllarında Bahçelievler Siyavuşpaşa Kız Teknik ve Meslek Lisesi müdür yardımcılığı görevini sürdürürken 02.12.2013 tarihinde Bağcılar Mustafa Kemal Ortaokulunda okul müdürü olarak göreve başladı.

29.08.2018 - 04.10.2019 tarihleri arasında Kocasinan Çok Programlı Anadolu Lisesi müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 04.10.2019´dan beri Bahçelievler Anadolu Lisesi müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

2016-2018 yılları arasında Erasmus plus AB Stratejik Okul Ortaklıkları kapsamında Developing Trans and Inter Curricular Skills for the 21-st Century projesinde proje yöneticiliği yaptı. Romanya´nın Dej şehrinde Scoala Gimnaziala Avram Ianca okulunda müfredatlarda disiplinler arası geçişlerde kısa dönemli eğitimci eğitimine, Pro Art Dezvoltare si Cunoaştere Association tarafından verilen Moodle eğitimci eğitimine katıldı.

"Başlangıçtan Günümüze Uzaktan Eğitim Konusunda Yapılan Çalışmalar" ve "Okul Öncesinde Sanal Eğitim" ile ilgili proje çalışmaları ve Medipol Üniversitesi´nde gerçekleştirilen "Çocuk ve Oyun Temalı 7.Ulusal Çocuk Kongresi"nde serbest bildirisi bulunmaktadır.

Evli ve 2 çocuk annesidir.